Nieuwe M2I Kunst Sedas Modern

Het jaar op de academie vordert en de collectie nieuwe ‘March 2 Infinity’ kunst begint meer en meer vorm te krijgen.

Nieuwe M2I Kunst
Nieuwe M2I Kunst

De kunstserie ‘Mars 2 Oneindighed’ beschrijft onze wereld in een verre toekomst. Degenen die het zich konden veroorloven, verbeterden hun lichaam en geest en vluchtten eeuwen geleden naar de sterren. De nakomelingen van de achtergebleven arme zielen doorzoeken sindsdien de verlaten aarde op zoek naar lang vergeten technologie in een poging zelf goden te worden en hun lot tussen de sterren te vinden.

Verlaten land met zwarte stenen
Verlaten land met zwarte stenen

De oude profetie├źn spreken over enorme zwarte stenen in het landschap die de geheimen zouden moeten bevatten voor een leven in de wolken. Heilige verhalen die al eeuwenlang verteld worden door de genezers en priesters van deze nieuwe religies.

Groepen van beschadigde en gebroken lichamen zoeken sindsdien voor altijd het land af, op zoek naar hoop, tussen de verlaten en verwoeste overblijfselen van wat eens de menselijke samenleving was.

Groepen van beschadigde en gebroken lichamen
Groepen van beschadigde en gebroken lichamen

Het ‘verhaal’ is nog in ontwikkeling en ik zie veel potentie voor een verdere uitdieping.

Vanuit materiaaloogpunt probeer ik een mix te gebruiken van houtskooltekeningen en vaak dunne olie verf op gegessoed karton en dik papier. Technisch gezien zoek ik naar een expressieve toon met behoud van leesbaarheid. Ik experimenteer op kleinere borden, maar ook op grotere canvassen.

Atelier groter M2I
Atelier groter M2I

Ik kijk er naar uit om dit artistieke pad verder te onderzoeken.

Met vriendelijke groeten,

Steven