Kunstreeks - Mars 2 Oneindighed NFT & GAN Sedas Modern

De Mars 2 Oneindigheid kunstreeks is uitgebreid met op ‘GAN’ gebaseerde digitale kunstwerken en beschikbaar gemaakt als NFT op HEN.

March 2 Infinity - GAN - NFT
March 2 Infinity - GAN - NFT

Deze kunstreeks onderzoekt de impact van technologie op de mensheid en de zoektocht naar transhumanisme.

Ik stel me voor dat de aarde in een niet zo verre toekomst dramatische veranderingen in het milieu heeft ondergaan. In die vreemde landschappen dwalen overgebleven menselijke groepen rond op zoek naar enorme zwarte obelisken waarvan hun profeten vertellen dat ze de lang vergeten en verboden kennis van het transhumanisme bevatten. Met deze kennis kunnen mensen goden worden en naar de sterren reiken en zo de vernietigde aarde verlaten. Net zoals hun gelukkige voorouders dat ooit deden.

De traditionele landschapskunstwerken zijn uitgevoerd in olieverf en houtskool en hanteren een vloeiende, expressieve stijl.

M2I Traditional
M2I Traditional

Het onderwerp en de impact van technologie is ideaal als concept om te experimenteren met ‘Generative Adversarial Network’ (kortweg GAN) machine learning. In feite gebruikt een diepgaand lerend netwerk van computers mijn kunstwerken om zichzelf te trainen in het genereren van nieuwe kunst door mijn kunst en openbaar beschikbare internet afbeeldingen te combineren.

M2I GAN Art
M2I GAN Art

De resultaten worden verder digitaal bewerkt en ingepast in het thema van de kunstreeks.

De kunstwerken zijn nu beschikbaar als single edition NFT’s op het energie vriendelijke Tezos blockchain-platform. Je kunt ze verzamelen via mijn M2I kunst account.

Ik hoop dat je geniet van de nieuwe creatieve mogelijkheden en dat je me vergezelt in de Mars 2 Oneindigheid.